Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Kefires-zabos tönkölybúza kenyér

felvitel dátuma: 2011-09-04 12:04:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1863
részletes recept
Kefires-zabos tönkölybúza kenyér
Hozzávalók 1 személyre:

3 dl kefír  (nekem épp kaukázusi volt itthon)

½ dl tej

20 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza liszt

10 dkg fehér tönkölybúza liszt

10 dkg extra sikértartalmú fehérliszt

10 dkg zabliszt (kávédarálón szoktam a pehelyből lisztet készíteni)

2 kis adagoló tengeri

1 nagy adagoló cukor

2 kis adagoló szárított élesztő

2 nagy adagoló extraszűz olivaolaj

1 ek. szezámmag

1 ek. lenmag

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 180 perc

Elkészítés:

A kefírt és a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az olajat majd beleöntjük a gépbe.

 A lisztethez hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított élesztőt, lenmagot, szezámmagot, összekeverjük és beöntjük a gépbe.

Alap programon (3 óra) sütjük.

(kis/nagy adagoló = kenyérsütőgéphez adott „kanál”)

Elfogyott az isteni paradicsomos rozskenyér, gondoltam valami újdosággal rukkolok elő. Finom lett, hogy többnapos milyen, azt egyelőre nem tudom, de a nagyrészt teljeskiörlésű kenyerek általában  nem veszítik el az élvezeti értéküket,

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*