3 dl kefír (nekem épp kaukázusi volt itthon)
½ dl tej
20 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
10 dkg fehér tönkölybúza liszt
10 dkg extra sikértartalmú fehérliszt
10 dkg zabliszt (kávédarálón szoktam a pehelyből lisztet készíteni)
2 kis adagoló tengeri só
1 nagy adagoló cukor
2 kis adagoló szárított élesztő
2 nagy adagoló extraszűz olivaolaj
1 ek. szezámmag
1 ek. lenmag
A kefírt és a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az olajat majd beleöntjük a gépbe.
A lisztethez hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított élesztőt, lenmagot, szezámmagot, összekeverjük és beöntjük a gépbe.
Alap programon (3 óra) sütjük.
(kis/nagy adagoló = kenyérsütőgéphez adott „kanál”)
Elfogyott az isteni paradicsomos rozskenyér, gondoltam valami újdosággal rukkolok elő. Finom lett, hogy többnapos milyen, azt egyelőre nem tudom, de a nagyrészt teljeskiörlésű kenyerek általában nem veszítik el az élvezeti értéküket,
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.