· 70 dkg liszt
· 2 dl kefír
· 3 dkg élesztő
· 1 csapott ek só
· 1/2 dl étolaj
· 1 tojás
· 2dkg cukor
Hajtogatáshoz:
· 12 dkg vaj/ Rama
· 3 ek liszt
· 10 dkg reszelt sajt
· Kenéshez:
· 1 tojás
· 5 dkg reszelt sajt
1. A kefírt meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
2. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és az élesztős kefírrel közepes állagú tésztát gyúrunk.
Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
3. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra sodorjuk.
A lágy vajat (meg is olvaszthatjuk) kikeverjük a liszttel, és ezzel a keverékkel egyenletesen megkenjük a tésztát.
A vajas rétegre reszelt sajtot szórunk, és meghajtogatjuk a tésztát.
4. 15 perces kelesztésekkel még háromszor hajtogatjuk, majd ujjnyi vastagságúra sodorjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, bevagdossuk, és megszórjuk reszelt sajttal. 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy éles peremű pohárral kiszaggatjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk.
5. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Én a Tupperware gyorskelesztőben készítem a kelt tésztát így a kelesztési idő lerövidül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.