Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kefíres sajtos pogácsa

felvitel dátuma: 2013-04-12 16:47:46       mai nézettség: 3       nézettség: 4593
részletes recept
Kefíres sajtos pogácsa
Hozzávalók 6 személyre:

 

·         70 dkg liszt

·         2 dl kefír

·         3 dkg élesztő

·         1 csapott ek

·         1/2 dl étolaj

·         1 tojás

·         2dkg cukor

Hajtogatáshoz:

·         12 dkg vaj/ Rama

·         3 ek liszt

·         10 dkg  reszelt sajt

·          Kenéshez:

·         1 tojás

·         5 dkg reszelt sajt

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

1.    A kefírt meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt.

2.    A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és az élesztős kefírrel közepes állagú tésztát gyúrunk.
Langyos helyen 30 percig kelesztjük.

3.    A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra sodorjuk.
A lágy vajat (meg is olvaszthatjuk) kikeverjük a liszttel, és ezzel a keverékkel egyenletesen megkenjük a tésztát.
A vajas rétegre reszelt sajtot szórunk, és meghajtogatjuk a tésztát.

4.    15 perces kelesztésekkel még háromszor hajtogatjuk, majd ujjnyi vastagságúra sodorjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, bevagdossuk, és megszórjuk reszelt sajttal. 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy éles peremű pohárral kiszaggatjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk.

5.    Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Én a Tupperware gyorskelesztőben készítem a kelt tésztát így a kelesztési idő lerövidül.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*