Kedves Anyuska! Szeretném tudni,hogy valóban nem kell semelyik fázisban sem keleszteni? Másik kérdés,hogy mitől morzsás? Köszönöm,ha válaszolsz! Zsuzsa
1 pohár kefir....
másfél dl tej....
másfél dl olaj....
egy csapot evőkanál só....
1 egész élesztő.....
45 dkg liszt
2 db tojás..
egy mokkás kanál sűtópor
1 liter olaj a sütéshez...
az anyagokat a liszt nélkül összekeverjük belemorzsolva
az élesztőt majd a liszttel jól kidolgozzuk a tésztát
kézzel kis golyókat tépünk a tésztából ..kerel lapokra formázzuk Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük
Kedves Anyuska! Szeretném tudni,hogy valóban nem kell semelyik fázisban sem keleszteni? Másik kérdés,hogy mitől morzsás? Köszönöm,ha válaszolsz! Zsuzsa
Kedves Zsuzsa! /nem kelesztem...és attól morzsás, hogy olaj és sütőpor van a tésztájában . általában a kelt tésztáknál én nagyon kevés tésztát kelesztek...a sütéskor feljön...és mivel az élesztős tésztákat nem bírja a család gyomra ha megkel ezért így készítem és így nincs probléma ...
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.