Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Tészta receptek » Kefires lepény kapros turoval töltve

felvitel dátuma: 2018-05-15 14:04:14       mai nézettség: 3       nézettség: 795
részletes recept
Kefires lepény kapros turoval töltve
Hozzávalók 3 személyre:
500 ml kefir 
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint) 
Töltelék 
túró 40 dkg
kapor
Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:
A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához.
Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet.
Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 15 percig hagyjuk állni.
A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc- részre vágjuk fel.
Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített kapros túrót a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb három percet állni.
serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat.
A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.
Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele.
Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.
Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*