Hozzávalók :
1kg liszt
1 kis doboz kefir
1/2 dl olaj
2 egész tojás(nekem L-es volt)
1 cs. élesztő(friss kocka,vagy 2cs.szárított)
1 púpos tk.só
4-5 dl.tej (nekem 5 dl.kellett)
A liszthez morzsoljuk az élesztőt,(ha friss)majd a többi hozzávalóval keményebb nokedli tésztát keverünk géppel,majd egy nagyobb kiolajozott nejlonzacskóba tesszük és mehet a hűtőbe.
Elvileg másnap süthető,de én már egy pár óra múlva sütöm és nagyon finom már ekkor is. :D
10 napig hűtőben eláll,bármikor elővehető és pillanatok alatt kész a friss lángos.
(Nem kell futtatni az élesztőt és a tejet is hidegen keverjük hozzá.)
Jó étvágyat hozzá! <3
Ezt a receptet már 25 éve használom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.