Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 14 szerda Bonifác, Gyöngyi névnapja

Főoldal » Kefíres lángos

felvitel dátuma: 2013-04-07 18:13:15       mai nézettség: 1       nézettség: 916
részletes recept
Kefíres lángos
Hozzávalók 1 személyre:

A tésztához:

1 kg liszt

2 dl tej

6 dl kefir

5 dkg élesztő

2 tojás

1 evőkanál

1 lapos evőkanál cukor

Az ízesítéshez:

fokhagymás olaj

tejföl

sajt

Előkészületi idő: 240 perc

Sütési idő: 2 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos cukros tejben. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és a többi hozzá valót: a kefirt, a tojásokat és a sót is . Jól kidolgozzuk,a robotgép spirálját használjuk. Könnyű lágy tésztát kapjunk , hólyagos legyen. Másnapig a hűtőbe de minimum 3-4 órára tegyük a hűtőbe..

Másnap:, Elkészítjük a fokhagymás olajt: 1 dl étolajba vagy olívaolajba belereszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, állni hagyjuk

Kivesszük a tésztát a hűtőből. Készítsünk elő egy serpenyőt, s öntsünk bele olajat. Az a jó, ha bőven öntünk bele, mert akkor a lángos nem szívja magába. Forrósítsuk fel az olajat. /Egy kis próbatésztával ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet./ A tésztát nem túl vékonyra , kb 1 cm vastagságúra kinyújtom, majd feldarabolom. Kicsit még hagyom kelni, Fogjunk a kezünkbe egyet közülük, s kezdjük laza mozdulatokkal körkörösen széthúzni a megfelelő méretűre, s tegyük bele az olajba. Süssük mindkét oldalán kb. 1-1 percig, s amikor megfelelőek, szedjük ki papírtörlővel kibélelt tálba állítva. Amint a következőt is beraktuk az olajba, sózzuk meg a már kivett kész lángost mindkét oldalán ízlés szerint.
A meleg lángost megkenjük fokhagymás olajjal, tejföllel, reszelünk rá sajtot.

A lángos frissen jó, ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*