A tésztához:
1 kg liszt
2 dl tej
6 dl kefir
5 dkg élesztő
2 tojás
1 evőkanál só
1 lapos evőkanál cukor
Az ízesítéshez:
fokhagymás olaj
tejföl
sajt
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos cukros tejben. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és a többi hozzá valót: a kefirt, a tojásokat és a sót is . Jól kidolgozzuk,a robotgép spirálját használjuk. Könnyű lágy tésztát kapjunk , hólyagos legyen. Másnapig a hűtőbe de minimum 3-4 órára tegyük a hűtőbe..
Másnap:, Elkészítjük a fokhagymás olajt: 1 dl étolajba vagy olívaolajba belereszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, állni hagyjuk
Kivesszük a tésztát a hűtőből. Készítsünk elő egy serpenyőt, s öntsünk bele olajat. Az a jó, ha bőven öntünk bele, mert akkor a lángos nem szívja magába. Forrósítsuk fel az olajat. /Egy kis próbatésztával ellenőrizhetjük a megfelelő hőmérsékletet./ A tésztát nem túl vékonyra , kb 1 cm vastagságúra kinyújtom, majd feldarabolom. Kicsit még hagyom kelni, Fogjunk a kezünkbe egyet közülük, s kezdjük laza mozdulatokkal körkörösen széthúzni a megfelelő méretűre, s tegyük bele az olajba. Süssük mindkét oldalán kb. 1-1 percig, s amikor megfelelőek, szedjük ki papírtörlővel kibélelt tálba állítva. Amint a következőt is beraktuk az olajba, sózzuk meg a már kivett kész lángost mindkét oldalán ízlés szerint.
A meleg lángost megkenjük fokhagymás olajjal, tejföllel, reszelünk rá sajtot.
A lángos frissen jó, ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.