60 dkg finomliszt
40 dkg rétes liszt
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek kefír
4 dkg só
4 gerezd fokhagyma
2 dkg cukor
0,5 dl étolaj
2 tojás
1 l étolaj a sütéshez
1. A liszteket egy mély tálba öntjük, és közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot, a sót, és az élesztőt belemorzsoljuk.
Majd a langyos tej felét ráöntjük, s 2 percet állni hagyjuk.
2. Utána hozzáadjuk a tojást, a kefírt, és a maradék tejet.
Ezt az egészet sima tésztává dolgozzuk, és a végén az olajat is beledolgozzuk a tésztába.
Majd fél órát kelni hagyjuk.
3. Barack nagyságú gombócokat csípünk belőle és a tenyerünkkel kinyújtjuk.
4. Előmelegített olajbatesszük sülni, mindkét oldalát 1 percig sütjük aranysárgára.
Kéztörlőpapírra tesszük, hogy a maradék olaj is lecsepegjen róla.
5. Amikor kisütöttük az összeset tálcára, vagy tányérra tesszük és reszelt sajttal, tejföllel kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.