1 kg finomliszt ...
3 tojás
3 kispohár kefir v. 1 nagypohár
5 dkg élesztő
1 dl tej
csipet só
1 dl olaj
Az élesztőt langyos tejben csipet liszttel és csipet cukorral felfuttatom.
A lisztet a tojásokkal összemorzsolom.
Csipet sót adok hozzá.
Beleöntöm a már felfuttatott élesztőt, a kefirt, és összedolgozom a tésztát egy tálban.
A tetejét megkenem olajjal.
A tálat letakarva a hűtőszekrénybe teszem egy éjszakára.
Másnap egyforma kis darabokat tépek ki belőle, ezt kigömbölyítem, összelapítom, és két kézzel (úgy, hogy közben a tészta a levegőben lóg) kihúzogatom kerekre.
Forró olajban kisütöm pirosra mindkét oldalát.
Fokhagymával, sajttal, tejföllel vegyesen vagy külön-külön is tálalható.
A maradék műanyag zacskóban lezárva, hűtőben egy hétig is eláll.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.