Szerintem nagyon finom lehet, rövidesen kipróbálom!
A húshoz
100 dkg csirkemell filé ez kb 10-12 szelet
150 g kefír
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg liszt
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
A körethez
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg margarin
10 dkg füstölt sajt
só ízlés szerint
150 g kefír
1 ek zsemlemorzsa
Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a kefírt a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá.
(Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.)
Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak kefírrel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Tálaláskor olvaszthatunk rá reszelt sajtot, de ez el is maradhat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.