finom lehet, azt szeretném kérdezni, hogy teljeskiörlésü lisztből lehetne-e csinálni?
600 gr darás liszt
200 gr margarin
20 gr élesztő
2 tojás
egy kevés tej (1,5 dc kb.)
1 kiskanál cukor
2 kiskanál tengeri só + a szóráshoz
köménymag
kevés olaj a kikenéshez
Az élesztőt a tejjel, és a cukorral kikelesztem, majd hozzáöntöm a lisztet, az összemorzsolt margarint, egy tojássárgája és a só keverékéhez.
Egy keményebb állagú tésztát kell hogy kapjunk.
A tésztából kb. 1 cm vastag, és 10-12 cm széles csíkot nyújtok.
Én úgy csinálom, hogy először egy 1 cm vastag kör alakú lapból kés segítségével csíkot vágok.
A maradék tésztából ezt újra megcsinálom és addig folytatom amíg a tésztából van.
A gyúródeszkán így több darab külömböző nagyságú téglalapom van ( ezt csak kezdőknek írtam le, mert ezt a profik tudják ), amiket először megkenek a maradék felvert tojással, megsózok és köménymaggal megszórok.
A tésztalapokat 1,5 cm-es rudakra felszeletelem.
A rudakat a két végükön megfogom, egyet csavarintok rajtuk, és így rakom őket a kiolajozott tepsire.
Előremelegített sütőben 200 fokon szép pirosra sütöm őket.
Ha kisültek és kihűltek, nem kell betakarni, mert ropogósan a legjobb.
Lehet útravalónak is csomagolni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.