Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Kedvenc sós rudak

felvitel dátuma: 2011-03-11 22:50:57       mai nézettség: 1       nézettség: 2321
részletes recept
Kedvenc sós rudak
Hozzávalók 4 személyre:

600 gr darás liszt
200 gr margarin
20 gr élesztő
2 tojás
egy kevés tej (1,5 dc kb.)
1 kiskanál cukor
2 kiskanál  tengeri só + a szóráshoz
köménymag
kevés olaj a kikenéshez

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az élesztőt a tejjel, és a cukorral kikelesztem, majd hozzáöntöm a lisztet, az  összemorzsolt  margarint, egy tojássárgája és a só keverékéhez.
Egy keményebb állagú tésztát kell hogy kapjunk.
A tésztából kb. 1 cm vastag, és 10-12 cm széles  csíkot nyújtok.

Én úgy csinálom, hogy először egy 1 cm vastag kör alakú lapból kés segítségével csíkot vágok.
A maradék tésztából ezt újra megcsinálom és addig folytatom amíg a tésztából van.
A gyúródeszkán így több darab külömböző nagyságú téglalapom van ( ezt csak kezdőknek írtam le, mert ezt a profik tudják ), amiket először megkenek a  maradék felvert tojással, megsózok és köménymaggal megszórok.
A tésztalapokat 1,5 cm-es rudakra felszeletelem.
A rudakat a két végükön megfogom, egyet csavarintok rajtuk, és így rakom őket a kiolajozott tepsire.

Előremelegített sütőben 200 fokon szép pirosra sütöm őket.
Ha kisültek és kihűltek, nem kell betakarni, mert ropogósan a legjobb.
Lehet útravalónak is csomagolni.

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csilla szabo 2011 március 16

finom lehet, azt szeretném kérdezni, hogy teljeskiörlésü lisztből lehetne-e csinálni?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*