Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Kecskesajt házilag.

felvitel dátuma: 2011-09-01 13:39:51       mai nézettség: 1       nézettség: 3355
részletes recept
Kecskesajt házilag.
Hozzávalók 7 személyre:

12 liter tej, 4 ml sajtoltó (gyógyszertárban kapható) 3 evőkanál tejföl

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

 

 

A ˙nyerstejet melegítse kb. 35 c-ra. Tegye bele a tej mennyiségének megfelelő oltót. A 3 evőkanál tejfölt, a tej fél óra alatt megdermed. Ekkor késsel vágja apró darabokra, vagy keveréssel alaposan törje össze. Fél-egy óra alatt a savót kiadja. Nagyon kis lángon, folyamatosan keverve utó kell melegíteni, kb. 42 c-ra. Amikor kis, gumiszerű rögöket kap, merje sajtformába, vagy egyszerűen gyümölcsmosó formába. A savó kicsurog (ez is iható: finom és egészséges). A készülő sajtot többször meg kell fordítani.

24 óra múlva ki lehet venni a formából, sóval vékonyan, egyenletesen be kell dörzsölni.

Ekkor már ehető, de érlelve finomabb lesz

Szakács: andika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*