12 liter tej, 4 ml sajtoltó (gyógyszertárban kapható) 3 evőkanál tejföl
A ˙nyerstejet melegítse kb. 35 c-ra. Tegye bele a tej mennyiségének megfelelő oltót. A 3 evőkanál tejfölt, a tej fél óra alatt megdermed. Ekkor késsel vágja apró darabokra, vagy keveréssel alaposan törje össze. Fél-egy óra alatt a savót kiadja. Nagyon kis lángon, folyamatosan keverve utó kell melegíteni, kb. 42 c-ra. Amikor kis, gumiszerű rögöket kap, merje sajtformába, vagy egyszerűen gyümölcsmosó formába. A savó kicsurog (ez is iható: finom és egészséges). A készülő sajtot többször meg kell fordítani.
24 óra múlva ki lehet venni a formából, sóval vékonyan, egyenletesen be kell dörzsölni.
Ekkor már ehető, de érlelve finomabb lesz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.