Egy egészen fiatal, 1 vagy 2 hónapos kecskegida
vagy bármely részek az egészből
újhagyma
friss kakukkfű
olaj
só
5 dg finom húsos füstölt szalonna szeletek
ez az utóbbi ki is hagyható
1, 5 dc víz
A kecskegida húsa annyira szűzies- tejes ízű, hogy alig kell valamivel megbolondítani. A húst kissé bevagdosom, megsózom. Egy nagyobb kiolajozott tepsibe belehelyezem a húst, én feldarabolva szoktam. Megszórom a apróra vágott újhagymával, apróra tépett kakukkfűvel és a szalonna szeletekkel. Kicsit meglocsolom étolajjal, nem ajánlom az olíva olajat. A hús alá vizet öntök, és alufóliával letakarva 180 fokon sütöm 80 percig. Amikor az alufóliát a húsról leveszem továbbsütöm, időnként meglocsolgatva,szép pirosra.
Nagyon finom hozzá a lábasban sült petrezselymes- hagymás burgonya.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.