Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kávés-mogyorós habcsók

felvitel dátuma: 2012-12-22 16:16:05       mai nézettség: 1       nézettség: 1089
részletes recept
Kávés-mogyorós habcsók
Hozzávalók 4 személyre:

 

  4 tojásfehérje

·  2 dl kristálycukor (eredetileg 2,5 dl)

·  2 ek étkezési keményítő

· 15 dkg mogyoró (apróra vágva)

· 1 ek instant kávé

· 2,5 dkg étcsokoládé , apróra vágva

· csipet

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

1.              A sütőt melegítsük elő 150 C fokra, 2 nagy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.

2.              A tojásfehérjéket verjük lágy habbá a csipet sóval, több részletben adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk.

3.              Öntsük a habra a keményítőt, mogyorót, csokit, kávét, és keverjük össze nagy mozdulatokkalEvőkanállal tegyünk viszonylag nagy halmokat a tepsikre egymástól 2-3 cm távolságra (én a száraz anyagokat először külön összekevertem, és úgy adtam hozzá a habhoz).

4.              Süssük 30 percig a 150 fokos sütőben. (Simán sütöttem, nem légkeveréssel.)  Akkor jó, ha világos színű lesz kívül is, alul is, és ha megnyomjuk a külsejét, keménynek érezzük, nem reped szét azonnal. Próbáljunk egyet megemelni, el kell válnia a sütőpapírtól. Ha még ragad hozzá, akkor szüksége van még pár percre. A két adagot egymás után süssük meg.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*