A tésztához:
1 tojás
10 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor (barnacukorral készítettem)
2 dl fozott fekete kávé
1 dl tej
2 ek tejfol
25 dkg liszt
1 csomag sutopor
Tetejére:
4 ek mogyorókrém (nutellát használtam)
10 dkg tejcsokoládé
1 ek olaj
Melegítsuk elo a sutot 180 fokra. A tojást kikeverem a cukorral és az olvasztott margarinnal. (Ajánlom, hogy a vizet, amely folott olvasszuk a margarint, ontsuk le a kávézaccal.) Hozzáadom a tejfolt, a tejet és a kávét. Végul belekeverem a sutoporral elkevert lisztet is. Egy sutopapírral bélelt kozepes tepsibe ontom, és 180 fokon tupróbáig sutom. Ez nálam kb. 20 perc volt. Ha kivettem, rácsra teszem, a papírt lehúzom. Még melegen megkenem a mikróban 300 Watton felmelegített nutellával. Ha kihult, a csokoládét felolvasztom, elkeverem az olajjal, és rákenem a suteményre. Akinek van otthon vagy szereti, az szórhat a tetejére durvára tort mogyorót, diót vagy mandulát!
Tepsi méret: 24,5 X 18 cm a fele adagra, ha dupla adagot készítesz egy tepsiben, akkor 23X32 cm-es tepsi kell.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.