A tésztához
5 tojás
30 dkg cukor
15 dkg vaj
4 teáskanál azonnal oldódó kávé
10 dkg olvasztott csokoládé
2 evőkanál kakaópor
35 dkg liszt
1 sütőpor
3 dl tejföl
A krémhez
30 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
10 dkg vaj
10 dkg mascarpone
3 teáskanál azonnal oldódó kávé
E
1. A tésztához habosítjuk a cukrot a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Vízfürdőben megolvasztjuk a csokoládét, kevés meleg vízben elkeverjük a kávét, majd
a tejföllel és a kakaóporral együtt a tojásos masszához keverjük. A sütőporos lisztet is beledolgozzuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk a csokoládés keveréket, majd 180 fokosra melegített sütőbe tesszük. 20 perc után 170 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, szükség esetén alufóliával fedjük a tésztát. Körülbelül 50-55 perc sütés után tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész van, hagyjuk teljesen kihűlni, csak ekkor vágjuk félbe.
Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: lábosba öntjük a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, és a vajjal meg a kávéval együtt állandó keverés mellett fölolvasztjuk. Amikor már csak langyos, eldolgozzuk benne a mascarponét, és teljesen kihűtjük. Közben félóránként átkeverjük habverővel. Érdemes odafigyelni a krém állagára, s akkor használni, amikor már épp szépen kenhető. Ekkor bő harmadrészét az alsó tortalapon simítjuk el, a többi krémmel pedig a torta tetejét és oldalát vonjuk be. Ízlés szerint mintázzuk, díszítjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, utána tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.