250 ml habtejszín (30%-os)
250 ml tej
40 g kristálycukor
2,5 db zselatinlap
1 tk 100%-os vanília kivonat
2 adag presszókávé (100 ml)
A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt épphogy felforraljuk.
Hozzáontjuk a frissen lefozott presszókávékat.
A zselatinlapokat beletesszuk a tejszínes, kávés tejbe és addig keverjuk, amíg teljesen elolvad benne.
4 kis tálkát hideg vízzel kioblítunk (így majd konnyebben ki tudjuk borítani a panna cottát a tálaláskor) és igazságosan elosztjuk bennuk a krémet. Megvárjuk, amíg kihul és 5-6 órára a hutobe tesszuk.
Tálaláskor a tálkákat forró vízbe mártjuk és tányérokra borítjuk a kávépudingot.
(Eredeti recept, Petra, a Nosalty háziasszonya.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.