Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Kávépuding (panna mocca)

felvitel dátuma: 2011-09-30 21:10:59       mai nézettség: 2       nézettség: 1677
részletes recept
Kávépuding (panna mocca)
Hozzávalók 4 személyre:

250 ml habtejszín (30%-os)

250 ml tej

40 g kristálycukor

2,5 db zselatinlap

1 tk 100%-os vanília kivonat

2 adag presszókávé (100 ml)

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt épphogy felforraljuk.

Hozzáontjuk a frissen lefozott presszókávékat.

A zselatinlapokat beletesszuk a tejszínes, kávés tejbe és addig keverjuk, amíg teljesen elolvad benne.

4 kis tálkát hideg vízzel kioblítunk (így majd konnyebben ki tudjuk borítani a panna cottát a tálaláskor) és igazságosan elosztjuk bennuk a krémetMegvárjuk, amíg kihul és 5-6 órára a hutobe tesszuk.

Tálaláskor a tálkákat forró vízbe mártjuk és tányérokra borítjuk a kávépudingot.

 

(Eredeti recept, Petra, a Nosalty háziasszonya.)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*