40 dkg sertéshús
1 tasak pörköltalap
1 fej hagyma
4-5 ek olaj
5 dl víz
Az olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a kockára vágott húst, megpirítjuk, megpároljuk.
Ha a levét elfőtte, a vízzel elkevert pörkölt-alapot ráöntjök és lassú közepes lángon- időnként megkeverve - puhára főzzük
Én szoktam ilyenkor friss paradicsopot és paprikát beletenni, vagy gombát.
Tejfelt- aki akar tesz rá tálaláskor .
Itt jegyzem meg , először csináltam pörkölt-alappal, kivácsian vártam milyen lesz és meg kell mondjam nagyon kellemes, nem tolakodó az ízesítése.
Jó étvágyat!
Sót nem használtam, mert a pörkölt-alap elég sós és nem is hiányzott belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.