A piskótához
(egy 26 cm átmérőjű tortaformához):
8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál holland kakaóporű
Krém:
1 csomag csokoládé ízű pudingpor, 4 dl tej, 20 dkg vaj/Rama, 10 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor rum aroma, 1 kis tábla 75 %-os csokoládé.
15 dkg marcipán
A hozzávalókból piskótát sütünk. 180 fokon tűpróbáig.
A krém elkészítése:
1 csomag csokoládés pudingport felfőzzük 4 dl tejjel, dúsítjuk 1 evőkanál holland kakaóporral és ízlés szerint 75 %-os kakaótartalmú csokoládét olvasztunk bele.
20 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral és 1 vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Rummal ízesítjük.
A kihűlt piskótát kétszer töltjük a csokoládékrémmel, majd a piskótából középen ék alakot vágunk. Ez lesz a katica törzse, a végéből egy darabot levágunk ebből készül a feje. Összeállítjuk a tortát, a krémmel rögzítjük egymáshoz, majd az egész tortát vékonyan bekenjük a maradék csoki krémmel.
15 dkg marcipánt piros ételfestékkel színezzük, két vastagabb fólia között egy köralakot nyújtunk. Ketté vágjuk a tortára illesszük. A tetejére csokoládéból pettyeket rajzolunk, a „Kojak” nyalókát a fejbe szúrjuk, törzset és a farokrészt megszórjuk tortadarával. .
Az ötletet erről az oldalról vettem.
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/tortak/katica-torta.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.