Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Katicatorta

felvitel dátuma: 2011-03-04 19:55:57       mai nézettség: 1       nézettség: 4498
részletes recept
Katicatorta
Hozzávalók 12 személyre:

A piskótához

(egy 26  cm átmérőjű tortaformához):

8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8  evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál holland kakaóporű

Krém:

1 csomag csokoládé ízű pudingpor, 4 dl tej, 20 dkg vaj/Rama, 10 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor rum aroma, 1 kis tábla 75 %-os csokoládé.

15 dkg marcipán

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A hozzávalókból piskótát sütünk. 180 fokon tűpróbáig.

A krém elkészítése:
1 csomag csokoládés pudingport felfőzzük 4 dl tejjel, dúsítjuk 1 evőkanál holland kakaóporral és ízlés szerint 75 %-os kakaótartalmú csokoládét olvasztunk bele. 

20 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral és 1 vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Rummal ízesítjük.

A kihűlt piskótát kétszer töltjük a csokoládékrémmel, majd a piskótából középen ék alakot vágunk. Ez lesz a katica törzse, a végéből egy darabot levágunk ebből készül a feje.  Összeállítjuk a tortát, a krémmel rögzítjük egymáshoz, majd az egész tortát vékonyan bekenjük a maradék csoki krémmel.

15 dkg marcipánt piros ételfestékkel színezzük,  két  vastagabb fólia között egy köralakot nyújtunk. Ketté vágjuk a tortára illesszük. A tetejére csokoládéból pettyeket rajzolunk,  a „Kojak” nyalókát a fejbe szúrjuk, törzset és a farokrészt megszórjuk tortadarával. .

Az ötletet erről az oldalról vettem.

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/tortak/katica-torta.html

Szakács: rozalindaa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*