Hozzávalók:
15 dkg.kész keksz,ami könnyen törhető,/nálam cukormentes linzertészta/
1-1cs. vanília és csokoládé puding
összesen kb.20 dkg porcukor,/nálam xilit-eritritol-szevia keverék/
1l.habtejszín,/nálam növényi natúr/
kb.5dkg Búzacsíra /a dióhoz hasonló az íze/
4-5evőkanál meggylekvár /nálam diétás/
pici reszelt csokoládé a tetejére
Elkészítés:
A pudingokat külön-külön 3-3dl tejben 5-5dkg cukorral megfőzzükA kekszet amennyire lehet törjük össze,majd adjuk hozzá a búzacsírát és a lekvárt,Ha szükséges 5dkg cukrot is tehetünk bele,ez a lekvár édességétől függ,majd keverjük össze,úgy,hogy ne álljon egybe,hanem inkább morzsásabb legyen.
A habtejszínt verjük nagyon kemény habbá,ha natúr,akkor keverjünk bele10 dkg porcukrot,vagy ki mit használ.
A kihűlt pudingokat 1-2 kanál felvert tejszínnel fellazítjuk,majd 4-5 evőkanállal még keverünk hozzá.
Összeállítás
:
A kekszes keveréket tegyük egy formába és lapogassuk bele.
.
Kenjünk rá egy sor tejszínt,majd erre jön a csokoládés puding,újból tejszínt kenünk rá,majd a vaníliás puding,végül a maradék tejszínt rá és reszelt csokoládéval megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Saját receptem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.