Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Kastély torta

felvitel dátuma: 2011-09-14 11:28:02       mai nézettség: 1       nézettség: 2511
részletes recept
Kastély torta
Hozzávalók 6 személyre:
2 cs gesztenyemassza
35 dkg darált keksz
kb. 2 dl tej
1 vaníliás cukor
 
3 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 ek cukor
15 dkg margarin (vaj)
 
1 cs babapiskóta (24 db)
2 dl tej
3 adag kávé
0,5 dl Amaretto (vagy rum, esetleg rumaroma)
 
4 dl tejszín
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
A gesztenyemasszát elkeverem a keksszel és a tejjel, majd belenyomkodom egy normál méretű tepsibe (nálam kerek tortaforma). Cukrot nem teszek hozzá.
A pudingot megfőzöm a tejben, közben hozzáadom a cukrot. Mikor kész a puding félrehúzom a tűzről, hozzádobom a margarint és botmixerrel jól kikeverem. 

Felét ráöntöm a gesztenyemasszára. A tejet, kávét, összekeverem, a babapiskótákat belemártom, de csak egy pillanatra, hogy el ne ázzon nagyon. Rásorakoztatom a krém tetejére, utána a maradék pudingos krémet ráöntöm. Végül rásimítom a kemény habnak felvert tejszínt, amibe a habfixálót is beletettem (ha hulalát használunk nem kell fixáló.Pár órára berakom a hűtőbe és már szeletelhetem is.

A tetejét télifagyival,amit előtte olvasztott csokival bevontam,pillangóval, 4 db 4-es gyertyával,( 16 éves kislányomnak).

 

 
Szakács: tortacsoda


Film link: http://receptek-liza.blogspot.com/2011/07/gesztenyes-szelet-sutes-nelkul.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 szeptember 14

Nagyon jól néz ki!

10/10 tortacsoda 2011 szeptember 14

Köszike!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*