Ezt én is szeretem, nagyon finom! Nálam is van fent egy hasonló, Mátrai borzaska. Annyi a különbség, hogy én nem áztatom be tejbe a húst előző nap.
4 szelet karaj csont nélkül
4 dl tej
1 fej fokhagyma
20 dkg trappista sajt
2 dl tejföl
só
étolaj
őrölt fekete bors
2 db burgonya
liszt
1 db tojás
Előkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A húst a fokhagyma felével a tejbe áztatjuk. Legjobb előző nap, de legalább 1 órát.
Elkészítés: A húst lecsepegtetjük és a tejből a tojással, borssal, reszelt burgonyával és liszttel sűrű masszát keverünk. A húst lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük. A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval.Tálalásnál a húsra teszünk a fokhagymás tejfölből majd reszelt sajtot szórunk rá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.