Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Sültek / panir ( paprikás és lisztes ) » Kárpáti borzaska

felvitel dátuma: 2011-08-26 16:22:49       mai nézettség: 1       nézettség: 6235
részletes recept
Kárpáti borzaska
Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet karaj csont nélkül

4 dl tej

1 fej fokhagyma

20 dkg trappista sajt

2 dl tejföl

étolaj

őrölt fekete bors

2 db burgonya

liszt

1 db tojás

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A húst a fokhagyma felével a tejbe áztatjuk. Legjobb előző nap, de legalább 1 órát.

Elkészítés: A húst lecsepegtetjük és a tejből a tojással, borssal, reszelt burgonyával és liszttel sűrű masszát keverünk. A húst lisztezzük, a masszába forgatjuk és olajban kisütjük. A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval.Tálalásnál a húsra teszünk a fokhagymás tejfölből  majd reszelt sajtot szórunk .

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 augusztus 26

Ezt én is szeretem, nagyon finom! Nálam is van fent egy hasonló, Mátrai borzaska. Annyi a különbség, hogy én nem áztatom be tejbe a húst előző nap.

10/10 Móni 2011 november 15

Nagyon finom

0/10 Erika Rózsa 2012 február 5

Nekem ez Alpesi tarja. Én egy balatoni étterem szakácsától kaptam a receptet. Pujka mellből is fincsi.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*