Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Könnyű » Karfiolos csirke

felvitel dátuma: 2011-08-16 19:19:30       mai nézettség: 1       nézettség: 2329
részletes recept
Karfiolos csirke
Hozzávalók 4 személyre:

1 fej közepes karfiol
1 db. csirkemell
1 nagy pohár tejföl
 kb.10 dkg füstölt sajt
, bors, Knorr fokhagymás villámpác ízlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A húsból négy szeletet vágunk, a villámpáccal bedörzsöljük kis olajjal megöntözzük.
A karfiolt tisztítás után forrásban lévő sós vízben éppen csak roppanósra előfőzzük.
A húst olaj nélkül teflon serpenyőben öt perc alatt megsütjük.
A maradék pácos olajjal kikenünk egy sütőtálat, beletesszük a húst ráhalmozzuk a karfiolt.
A nagy pohár tejfölt beleöntjük a pácos tálkába jól kikeverjük és szépen ráöntjük a karfiolra, én házi füstölt sajtot reszeltem és be a forró sütőbe, kb.20 perc és lehet tálalni.
Nagyobb étvágyúaknak ajánlom hozzá a párolt rizst/

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 marika 2011 augusztus 16

Nagyon guszta! egyszerű és finom! Imádjuk a karfiolt, úgyhogy biztosan ki fogom próbálni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*