Nagyszeru otlet, ízleni fog nálunk is!
Hozzávalók:1 kisebb karfiol, 1 cs. szeletelt bacon szalonna, amiben legalább 12 szelet van, 1 kg, burgonya,ételízesítő, só,1 kisfej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,2 db. tojás, 50 dkg. darált sertés hús,2 db. zsemle,és fűszersó.
Elkészítés: A karfiólt leveleitől megtisztítjuk, és annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy ellepje. Roppanósra őzzük, míg hűl, elkészítjük a fasírozottat.
50 dkg. darált hússsal az áztatott zsemlékkel ,tojásokkal, és a fűszerekkel fasirtot készítünk. Ha a karfiol kihült, a/ kép szerint/ráterítjük a karfiolra. Bacon szalonnával keresztbe és hosszába beterítjük. Közben a burgonyát megtisztítjuk hasábokra vágjuk, burgony fűszerrel beszorjúk, és a tepsibe a karfiol köré tesszük. Alufóliával letakarjuk. majd sütjük.Ha a krumpli megpuhulr, levesszük a fóliát, és szép pirosra sürjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.