Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Karfiolleves, pirított karfiolból

felvitel dátuma: 2014-10-04 18:03:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1050
részletes recept
Karfiolleves, pirított karfiolból
Hozzávalók 2 személyre:
8 nagyobb karfiolrózsa és a karfiol zsengébb levelei.  (kb. 1/2 karfiol)
, frissen őrölt bors
1/2 teáskanál reszelt szerecsendió,
1 szál petrezselyem gyökér,
100 g. főzőtejszín,
1 evőkanál olíva olaj
1 kanál tökmag.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A karfiolrózsákat kisebb darabokra bontjuk, a leveleket a levélerekre merőlegesen felcsíkozzuk, enyhén megsózzuk. Serpenyőben olíva olajon megpirítjuk, a karikára vágott petrezselyem gyökérrel együtt. Mikor ezeket kivesszük a serpenyőből, kevés tökmagot pirítunk benne. A karfiolból a leveleket, és néhány szebb darabot félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot enyhén sós vízben megfőzzük. Hozzáadjuk a szerecsendiót, a tökmagot, majd mikor megfőtt a karfiol, és a petrezselyem, összeturmixoljuk a főzőtejszínnel együtt. Nem muszáj nagyon krémesre készíteni, jobb ha kicsit darabos marad. Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a pirított levél, és karfiol darabokat, és kevés extra szűz olajat csorgatunk , valamint pirított tökmagot teszünk a tetejére. Adhatunk mellé pirítóst is.

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*