Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Karfiolleves

felvitel dátuma: 2011-02-07 20:14:44       mai nézettség: 1       nézettség: 2187
részletes recept
Karfiolleves
Hozzávalók 4 személyre:
tisztított karfiol: 50 dkg
zsir: 4 dkg
liszt: 5 dkg
zöldpetrezselyem: 1 csomag
tejföl: 1 dl
só: csipetnyi
csontlé vagy 1 ek ételízesítő és víz: 1.2 l
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A rózsára szedett karfiolt megmossuk és a csontlében vagy ételízesítővel elkevert vízben puhára főzzük.
Zsírból és lisztből világos rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott törtpetrezselymet, felöntjük egy kevés hidegvízzel, és a levesbe keverjük. 10 percig forraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt, és ízlés szerint sózzuk.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Imola Bako 2012 március 13

nagyon jol nez ki es finom is lehet

0/10 Szelei Istvánné 2012 augusztus 25

Nagyon finom igy, de mégjobb lehet friss répa, gyökér hozzáadásával.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*