4-5 szál sárgarépa
1 szál gyökér
1 nagyobb fej karfiol
1 evőkanál liszt
1 tk só
1 késhegynyi őrölt bors
1 tk Házi vegeta, magam készítem de a bolti is megfelel
1 tk őrölt pirospaprika
kevés étolaj
Petrezselyem
Grízgaluska :
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál olvasztott vaj
pici só
1 tojás
Az olajon elkezdem dinsztelni a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is.
Így dinsztelem kicsit, utána pedig belerakom a lisztet zsemleszínűre pirítom és félrehúzva a pirospaprikát is beleszórom majd felöntöm vízzel.
A megtisztított karfiolt, rózsáira szedve, a nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Még annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg.
Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.
Adok hozzá sót, vegetát,ráteszem a petrezselymet és fedő alatt elkezdem főzni.
Amikor már majdnem megfőtt a karfiol és a répák ,akkor belekanalazom az előre elkészített grízgaluska alapot.
Kicsit később még megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot.
Lassan főzve még egyet forralok rajta ,hogy a galuska is megfőjön .
Összefőzöm, és kész a fincsi leves.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.