Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Karfiolleves

felvitel dátuma: 2014-08-21 22:45:15       mai nézettség: 1       nézettség: 2186
részletes recept
Karfiolleves
Hozzávalók 6 személyre:

4-5 szál  sárgarépa 
1 szál gyökér 
1 nagyobb fej karfiol 
 1 evőkanál liszt
 1 tk  
1 késhegynyi őrölt bors 
1 tk  Házi vegetamagam  készítem de a bolti is megfelel
 1 tk őrölt pirospaprika 
kevés étolaj

Petrezselyem


Grízgaluska :

5 evőkanál búzadara

2 evőkanál olvasztott vaj

pici só

1 tojás

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

Az olajon elkezdem dinsztelni a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is.
Így  dinsztelem kicsit, utána pedig belerakom a lisztet zsemleszínűre pirítom és félrehúzva a pirospaprikát is beleszórom majd felöntöm vízzel
A megtisztított  karfioltrózsáira szedve, a nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Még annyi  vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg.
Így csak a zöldségek adják a sűrűségét
Adok hozzá sót, vegetát,ráteszem a petrezselymet  és fedő alatt elkezdem főzni.
Amikor már majdnem megfőtt a karfiol és a répák ,akkor belekanalazom az előre elkészített grízgaluska alapot.
Kicsit később még megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot.
Lassan főzve még egyet forralok rajta ,hogy a galuska is  megfőjön .
Összefőzöm, és kész a fincsi leves.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*