1 kg karfiol,
10 deka vaj,
8 deka liszt,
só,
petrezselyemzöldje,
2 deci tejföl,
1 tojás.
2 gerezd fokhagyma
A karfiolt apróra vagdaljuk, vagy szétszedjük, annyi sós vízzel fõzzük puhára, hogy éppen ellepje.
Ha megfõtt, leszûrjük és 10 deka vajból és 8 deka lisztbõl világos rántást készítünk. A petrezselyemzöldjét és a fokhagymát is apróra vágva is hozzáadjuk, feleresztjük a karfiol levével, de vigyázzunk, nehogy híg legyen, mert a karfiol leve legtöbbször több, mint szükséges.
Végül a 2 deci tejfölt a tojás sárgájával elkeverjük s azt is belekeverjük.
Még egyet hagyjuk rottyanni összefőzzük és készen van.
Nagyon finom ízletes főzelék sült oldalashoz is kiváló.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.