fél kg karfiol
1-1 szál fehér és sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 szál zellerzöld
fél fej hagyma
1 ev kanél zsiradék
só, bors, pirospaprika.
Levesbetét:
1 db tojás, annyi rétesliszt amit felvesz a tojás, só.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A karfiolt rózsáira szedem,megmosom és felteszem sós hideg vízbe, a répákat megpucolom és felkarikázom és egy kanál zsiradékon megpárolom, pici pirospaprika bele és hozzáadom az időközben felforrt leveshez.
Beledobok egy kis csokor petrezselymet és egy szál zellerlevelet és a hagymát.
Frissen örölt borssal ízesitem.
Puhára főzőm.
A tojást elkeverem a liszttel, sóval és kb fél liter vizet felforralok, só bele és beleszaggatom apró lyukú nokedliszaggatón a masszát.
Mikor feljött a tetejére, leszűröm, hidegvizzel leöblítem, lecsepegtetem és leveses tálba teszem.
A megfött leves tetejére vágott petrezselymet szórok és rámerem a nokedlire és tálalom.
Egy kanál tejföllel is ízesithetjük.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.