Hozzávalók:
40-50 dkg karfiol, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 szál zeller zöld,3 db közepes burgonya, 1 közepes fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, (aprítva) 1 evőkanál liszt, 2 tk fűszerpaprika, 1,húsleveskocka, só, bors, ízlés szerint
Galuskához: 1 db tojás, liszt amennyit felvesz
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott, zöldségeket karikára vagdalom. A hagymát apróra vágom és olajon üvegesre párolom, majd ráteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, és felöntöm 2 dl vízzel, és párolom 10-15 percig. Ekkor rászórom a lisztet, és a paprikát, csomómentesre elkeverem, és felöntöm 2,5 dl vízzel. Amikor felforr, beletesszük a burgonyát, és a karfiolt, leveskockát,majd puhára főzzük. Tojásból lisztből,galuskát készítünk és a levesbe főzzük, petrezselyemzölddel megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.