Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Karfiol leves

felvitel dátuma: 2017-11-18 13:40:14       mai nézettség: 1       nézettség: 531
részletes recept
Karfiol leves
Hozzávalók 5 személyre:

Hozzávalók:

40-50 dkg karfiol, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 szál zeller zöld,3 db közepes burgonya, 1 közepes fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, (aprítva) 1 evőkanál liszt, 2 tk fűszerpaprika, 1,húsleveskocka, só, bors, ízlés szerint

Galuskához: 1 db tojás, liszt amennyit felvesz

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A megtisztított, megmosott, zöldségeket karikára vagdalom. A hagymát apróra vágom és olajon üvegesre párolom, majd ráteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, és felöntöm 2 dl vízzel, és párolom 10-15 percig. Ekkor rászórom a lisztet, és a paprikát, csomómentesre elkeverem, és felöntöm 2,5  dl vízzel. Amikor felforr, beletesszük a burgonyát, és a karfiolt, leveskockát,majd puhára főzzük. Tojásból lisztből,galuskát készítünk és a levesbe főzzük, petrezselyemzölddel megszórjuk.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*