Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Karfiol lepény (hús nélkül)

felvitel dátuma: 2013-05-27 08:31:26       mai nézettség: 1       nézettség: 2313
részletes recept
Karfiol lepény (hús nélkül)
Hozzávalók 8 személyre:

1 kg karfiol rózsa
1 evőkanál vegeta,,bors
Massza:
1 tojás
1 evőkanál vegeta
2 dl tej
2 dl karfiol leve
4 evőkanál liszt
2 doboz kis tejföl (175 gramm)
Aljára,tetejére:
3 dkg reszelt sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
1-2 dkg vaj ( vagy margarin)

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedve,félig megfőzzük annyi vízben,
ami ellepi,beletesszük az ételízesítőt(vagy 1 húsleves kockát) plusz sót, borsot ízlés szerint,leszűrjük,de a levet nem öntjük ki !
Az sütő edényt kivajazzuk,1 evőkanál morzsával behintjük,rátesszük a szűrt karfiolt,és durván villával összetörjük.
A massza anyagait összekeverjük,és ráöntjük,tetejére reszeljük a sajtot,megszórjuk a maradék morzsával.
Előmelegített 170 fokos sütőben 20 percig,majd 200 fokon 10 percig sütjük.
Én a 32 cm átmérőjű Paella edényemben készítettem,de természetesen bármilyen hőálló edényzetben,tepsiben is lehet.

Szakács: Clarus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*