1 kg karfiol rózsa
1 evőkanál vegeta,só,bors
Massza:
1 tojás
1 evőkanál vegeta
2 dl tej
2 dl karfiol leve
4 evőkanál liszt
2 doboz kis tejföl (175 gramm)
Aljára,tetejére:
3 dkg reszelt sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
1-2 dkg vaj ( vagy margarin)
A karfiolt rózsákra szedve,félig megfőzzük annyi vízben,
ami ellepi,beletesszük az ételízesítőt(vagy 1 húsleves kockát) plusz sót, borsot ízlés szerint,leszűrjük,de a levet nem öntjük ki !
Az sütő edényt kivajazzuk,1 evőkanál morzsával behintjük,rátesszük a szűrt karfiolt,és durván villával összetörjük.
A massza anyagait összekeverjük,és ráöntjük,tetejére rá reszeljük a sajtot,megszórjuk a maradék morzsával.
Előmelegített 170 fokos sütőben 20 percig,majd 200 fokon 10 percig sütjük.
Én a 32 cm átmérőjű Paella edényemben készítettem,de természetesen bármilyen hőálló edényzetben,tepsiben is lehet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.