Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Karfiol húsos takaró alatt

felvitel dátuma: 2013-03-25 20:01:45       mai nézettség: 1       nézettség: 2565
részletes recept
Karfiol húsos takaró alatt
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók
1 karfiol
2 evőkanál
350g vegyes vagdalthús
2 tojás
1 fej vöröshagyma
( megreszelve)
1/4 teáskanál fekete bors
1 csipet szerecsendió
2 evőkanál vaj

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

Két liter sós vizet forraljunk fel.
Tisztítsuk meg a karfiolt, és a torzsát keresztbe vágjuk be, Öt percig főzzük, majd öntsük le róla a vizet.
A vagdalt húst keverjük össze a tojásokkal, a hagymával, és ezt 1/8 l vízzel gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítsük.
Zsírozzuk ki a jénai tálat, a karfiolt állítsuk bele, és tegyük köré a húst. Rakjunk a forró sütő középső részére.
Ha félig megsült,rakjunk vajdarabkákat a húsra

Mi illik hozzá
Paradicsommártás és petrezselymes burgonya vagy rizibizi ,sör vagy ásványvíz

Szakács: barbi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*