Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Karfiol húsos takaró alatt

felvitel dátuma: 2014-02-07 18:40:38       mai nézettség: 1       nézettség: 2870
részletes recept
Karfiol húsos takaró alatt
Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes fej karfiol
2 ek (a karfiol előfőzéséhez)
30-40 dkg darált sertéshús
2 db tojás
1 közepes fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma
fekete bors (őrölt),kis pirospaprika
ízlés szerint
6-8 szelet bacon

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Vizet forraljunk fel a 2 ek sóval. Tisztítsuk meg a karfiolt.Főzzük félpuhára, majd öntsük le róla a vizet.

A darált húst keverjük össze a tojásokkal, az apróra vágot hagymákkal, és ezt gyúrjuk simára, majd sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük.

A karfiolt állítsuk bele egy jénaiba, és tegyük köré a húst.Fedjük le pár szelet baconnal.
200 fokon először lefedve 15-20 percig sütjük.Majd amikor levesszük a fedőt öntsük le róla a lét és utána kb.30 percig tovább sütjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 jutka fehérné 2014 február 8

tetszik és ki is fogom probálni 55

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*