1 karfiol
50-60 dkg darált hús
2 tojás 1-2 g fokhagyma, pici reszelt vörös hagyma,
só , fehérbors,(fűszerezés ízlés szerint)
10-15dkg reszelt sajt,
A karfol torzsát óvatosan ,picit ki vájjuk, úgy hogy a főzésnél egyben maradjon. A meg mosott karfiolt , feltesszük jó 2l forrásban lévő só ,delikátos vízbe főni. (10- 15 p ) . Ne legyen tul puha mert akkor könnyen szét bukik.
A húst fűszerezzük, össze kavarjuk a tojással.
Vajazzunk ki egy jénai tálat, állítsuk bele a karfiolt.
Simitsuk a húst a tetejére, szórjuk meg a reszelt sajtal.
Elő melegített sütőben kb 40-50p alatt pirosra sütjük
Héjában főtt és át sütött burgonyát ,vagy petrzsejmes burgonyát adunk hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.