Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Karfiol fasírt

felvitel dátuma: 2011-07-21 17:50:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2153
részletes recept
Karfiol fasírt
Hozzávalók 1 személyre:

1 karfiol

1 tojás

szezámmag liszt vagy zsemlemorzsa

szezámmag

petrezselyem

1 hagyma

1-2 gerezd fokhagyma

bors www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
  1. A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük, amikor megfőtt a  levét leöntjük.
  2. Összevágjuk a hagymát (kockára), fokhagymanyomón áttörjük a fokhagymát, a petrezselymet apróra vágjuk.
  3. A karfiolt egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a hagymát fokhagymát, petrezselymet,sót, borsot és annyi szezámmag lisztet (a szezámmagot kávédarálón ledaráljuk), amit felvesz. Elég lágy masszát kapunk.
  4. Golyókat formálunk, amit szezámmagba forgatunk, picit belenyomjuk a golyókba.
  5. Forró olajban megsütjük.

 

Ez régen nagy kedvencem volt, de már nem eszem olajban sütött ételeket, általában vegyeszöldséges rizzsel és kovászos uborkával ettem.

Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.

(A fotón  karfiolgolyók szerepelnek, nem a fasírt, de az is ilyen lesz nagyjából)

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*