Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Osztrák » Kardinális szelet

felvitel dátuma: 2018-10-15 16:16:42       mai nézettség: 1       nézettség: 691
részletes recept
Kardinális szelet
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához (2 rúdhoz):

55 dkg tojásfehérje (kb 8 db tojás fehérje)
35 dkg kristálycukor
3 db tojás
4 tojássárgája
1 vaníliás cukor
6 dkg porcukor
7 dkg finomliszt
6 gr sütőpor
1 csipet só
2 teáskanál citromlé
A krémhez:
2 db tojássárgája
5 dkg porcukor
2 dl tej
2,5 dkg étkezési keményítő
4 evőkanál presszókávé (főzve)
5 dl habtejszín

A kenéshez:

kb. 40 dkg baracklekvár

A díszítéshez:
1 ek porcukor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tojásfehérjéket elkezdjük verni, apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, sót, citromlevet, és kemény habbá verjük.
Az egész tojásokat, tojás sárgákat, vaníliás cukrot jó habosra keverjük elektromos habverővel, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, 25×40 cm-es két csíkot vágunk.
Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot, és 3 csíkot halmozunk kb. 2 cm magasra úgy, hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
A sárga masszával is betöltjük.
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál, hogy össze ne folyjon a két tészta. 170 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amikor már szilárd a teteje, alufóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen.
A másik tepsinél is így járunk el.
Megvárjuk, míg a megsült tészta kihűl, és a zsírpapírt lefejtetjük róla. Az alsó felét megkenjük baracklekvárral.
A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, keményítővel, kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is összekeverjük.
Mérsékelt lángon elkezdjük főzni ,kevergetve sűrűre felfőzzük.
Ezután kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük, és a főzött krémmel jól kihabosítjuk.
A süteményt összeállítjuk: a lekvárral megkent lapra kenjük a krém felét, elsimítjuk, majd a másik lekváros lappal befedjük.
Legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
Porcukorral meghintve szeleteljük.
.
Nagyon finom.

Szakács: Edit


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*