Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Karamelltorta

felvitel dátuma: 2011-09-16 12:16:54       mai nézettség: 1       nézettség: 1822
részletes recept
Karamelltorta
Hozzávalók 1 személyre:

Piskóta:

6 db tojás

12 evőkanál kristálycukor

10 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaó

1 csomag sütőpor

 

Karamellkrém:

25 dkg cukor

6 dl tej

1 db tojás

4 evőkanál liszt

1 csomag van.cukor

 

5dl habtejszín (oké,hullala,bianca...)

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Egy kerek tortaformát kibélelünk vagy kivajazunk.

Elkészítem a piskótát.A tésztát beleöntöm a tortaformába és előmelegített sütőben(180fok) tűpróbáig sütöm.

Karamellkrém készítése:

20 dkg cukrot megpirítunk és 5 dl tejjel felengedjük és karamellé főzzük. A maradék 5 dkg cukrot a tojással,liszttel,van.cukorral simára elkeverjük és 1 dl hideg tejjel felengedjük. A tűzről levesszük a karamellt és belekeverjük a tojásos masszát,eközben folyamatosan keverjük habverővel.A tűzre visszatesszük és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.Miután besűrűsödött levsszük a tűzről.

Amíg a krém hűl felverjük a tejszínt.A kihűlt krémet csomómentesre keverem habverővel vagy géppel,ezt a krémet hozzákeverem a tejszínhez. A piskótát 3 részre felvágom

Piskótalapra egy adag krémet teszek,ráteszem a következő lapot,ismét egy adag krém és az utolsó piskótalap.Tetejét és az oldalát körbekenem a krémmel.

 

A tortát díszíthetem marcipánnal,virágokkal,cukorral...

 

Jó étvágyat kívánok hozzá :)!

Szakács: Réki


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*