Piskóta:
6 db tojás
12 evőkanál kristálycukor
10 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
Karamellkrém:
25 dkg cukor
6 dl tej
1 db tojás
4 evőkanál liszt
1 csomag van.cukor
5dl habtejszín (oké,hullala,bianca...)
Egy kerek tortaformát kibélelünk vagy kivajazunk.
Elkészítem a piskótát.A tésztát beleöntöm a tortaformába és előmelegített sütőben(180fok) tűpróbáig sütöm.
Karamellkrém készítése:
20 dkg cukrot megpirítunk és 5 dl tejjel felengedjük és karamellé főzzük. A maradék 5 dkg cukrot a tojással,liszttel,van.cukorral simára elkeverjük és 1 dl hideg tejjel felengedjük. A tűzről levesszük a karamellt és belekeverjük a tojásos masszát,eközben folyamatosan keverjük habverővel.A tűzre visszatesszük és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.Miután besűrűsödött levsszük a tűzről.
Amíg a krém hűl felverjük a tejszínt.A kihűlt krémet csomómentesre keverem habverővel vagy géppel,ezt a krémet hozzákeverem a tejszínhez. A piskótát 3 részre felvágom
Piskótalapra egy adag krémet teszek,ráteszem a következő lapot,ismét egy adag krém és az utolsó piskótalap.Tetejét és az oldalát körbekenem a krémmel.
A tortát díszíthetem marcipánnal,virágokkal,cukorral...
Jó étvágyat kívánok hozzá :)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.