Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Kínai » Karamellizált sertéshús

felvitel dátuma: 2011-06-21 20:46:34       mai nézettség: 2       nézettség: 2809
részletes recept
Karamellizált sertéshús
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 szelet sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 4 ek olaj
  • 4 ek cukor
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek fehér ecet
  • só, bors
Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Vágjuk fel a húst 3 centis darabokra. Szeleteljük fel a hagymát és daraboljuk vékonyra a répát. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban és süssük benne a húst fehéredésig a hagymával együtt. Amikor a húst kicsit megpuhult, adjuk hozzá a cukrot és addig kevergessük, amíg el nem kezd karamellizálódni. Adjuk hozzá a szójaszót, az ecetet, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítsük és hagyjuk főni 6-8 percig. Adjuk hozzá a répát és még 5 percig főzzük, hogy a répa kissé ropogós maradjon.Adhatunk hozzá még gombát vagy kaliforniai paprikát is,ha szeretnénk.

Párolt rizzsel tálaljuk. Esetleg, ha a húst ecetesebbre készítjük, adhatunk hozzá karamellizált sült burgonyát.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*