Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Könnyű » Karamellás,rejtett meggyes kevert sütemény

felvitel dátuma: 2019-06-21 23:13:42       mai nézettség: 1       nézettség: 631
részletes recept
Karamellás,rejtett meggyes kevert sütemény
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
50 dkg magozott meggy
23 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
5 db tojás
8 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
8 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
csipet só
A tepsi kikenéséhez:
5 dkg vaj
1 ek liszt
A tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
3 dkg pirított mandulaforgács

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A meggyet kimagozom, lecsepegtetem.
A tepsit vastagon kikenem vajjal, megszórom liszttel, felhasználásig a fagyasztóba teszem.
Először a karamellt készítem el.
A kristálycukrot egy serpenyőben szép arany barnára olvasztom.
Tűzről lehúzva ráöntöm a tejet.
Lángra visszatéve addig kevergetem,míg teljesen felolvad.
Ezután kihűtöm.

A tojásokat a porcukorral habosra keverem.
Hozzá öntöm a karamellt,majd az olvasztott vajat.
A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal forgatom hozzá.

A masszát a jó hideg tepsibe öntöm, kirakom a meggyel, és 180 fokra melegített sütőben megsütöm 25 perc alatt.
A sütőajtót egy résnyire kitámasztom sütés közben.
Erre alkalmas a keverő pálcánk,amit a sütő ajtó felső sarkába helyezünk be.

A megsült süteményt kihűtjük.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk,majd simára keverjük.
Olvasztott csokoládéval bevonjuk,pirított mandulaforgáccsal megszórjuk.
A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*