Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
50 dkg magozott meggy
23 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
5 db tojás
8 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
8 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
csipet só
A tepsi kikenéséhez:
5 dkg vaj
1 ek liszt
A tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
3 dkg pirított mandulaforgács
A meggyet kimagozom, lecsepegtetem.
A tepsit vastagon kikenem vajjal, megszórom liszttel, felhasználásig a fagyasztóba teszem.
Először a karamellt készítem el.
A kristálycukrot egy serpenyőben szép arany barnára olvasztom.
Tűzről lehúzva ráöntöm a tejet.
Lángra visszatéve addig kevergetem,míg teljesen felolvad.
Ezután kihűtöm.
A tojásokat a porcukorral habosra keverem.
Hozzá öntöm a karamellt,majd az olvasztott vajat.
A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal forgatom hozzá.
A masszát a jó hideg tepsibe öntöm, kirakom a meggyel, és 180 fokra melegített sütőben megsütöm 25 perc alatt.
A sütőajtót egy résnyire kitámasztom sütés közben.
Erre alkalmas a keverő pálcánk,amit a sütő ajtó felső sarkába helyezünk be.
A megsült süteményt kihűtjük.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk,majd simára keverjük.
Olvasztott csokoládéval bevonjuk,pirított mandulaforgáccsal megszórjuk.
A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.