Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » karamellás szelet

felvitel dátuma: 2013-03-01 03:48:49       mai nézettség: 1       nézettség: 1208
részletes recept
karamellás szelet
Hozzávalók 1 személyre:

5 dl tej
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma
4 dkg étkezési keményítő
4 dkg finomliszt
20 dkg vaj

20 dkg omlós keksz négyszög alakú
Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

A sűrített tejet ha konzerv dobozos akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük ami el lepi és főzzük kb 4-5 órát ,eközben a tejből sűrű karamell krém lesz!Ha tubusos akkor a tubusból befőttes üvegbe nyomjuk fedelével lezárjuk és úgy tesszük vízbe főni 4-5 órára!
Vanília krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral majd hozzá adjuk a keményítőt (ha nincs akkor 1 csomag vaníliás pudingot ) a lisztet elkeverjük felöntjük a tejjel és kis lángon folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük ,még forrón bele keverjük a vajat !
kis szögletes tepsit fóliával kibélelünk és az alját kirakjuk keksszel ,hogy ne maradjon hézag ,erre terítjük a kész már majdnem kihűlt karamell krémet amit befedünk még egy réteg kekszel Erre jön a vaníliás krém majd még egy réteg keksz fóliával lefedjük és egy éjszakára de legalább 3 órára hűtőbbe tesszük!
Tálalás előtt tejszínhabot teszünk a tetejére amit össze tőrt grillázzsal megszórunk

Szakács: epertündér


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*