1 csomag szögletes háztartási keksz
Áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
Fél dl rum (gyerekek esetén 1 evőkanál rumaroma)
(Kávés ízesítés esetén: 1,5 dl tej, fél dl kávé, 2 evőkanál cukor)
Krém:
3 csomag főzős karamellás pudingpor
1 litertej
0,5 lHulala tejszín
4 nagy „Sport szelet” csokoládé.
A kocka alakú háztartási kekszet édesített tej és kávé, vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, (ne ázzon szét!), majd egy közepes méretű tepsit kirakunk vele, úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (az utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
A fél liter tejszint habbá verjük és a 3/4-ed részét a karamell puding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
A maradék tejszínbe beletesszük a sportszeleteket felolvasztva.
(A csokit apróra törtem kevés tejjel olvasztottam de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik). Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható. Nagyon finom!
http://lakoma.gportal.hu/gindex.php?pg=23073750&nid=5506889
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.