A sütőt előmelegítjük 180 fokra. (légkeveréseset 160 fokra).
A muffin forma mélyedéseit kikenjük vajjal, majd betesszük a hűtőbe. Ha nem akarjuk kenegetni, akkor papír kapszlikkal kibéleljük.
A lisztet, a pudingport és a sütőport összekeverjük.
A vajat mikróban megolvasztjuk, kis fokozaton, és a tojásokkal és a tejjel a Konyhaművész Pro Tálban kikeverjük, hozzáadva 15 dkg cukrot is. Mikor jól elkevertük, hozzáadagoljuk a lisztes keveréket is.
A formába vagy a kapszlikba adagoljuk és 20-25 perc alatt, de én inkább tűpróbát javaslok, megsütjük.
Ha kikent formában sütjük a muffinokat, akkor 5 percig a formában kell pihentetni sütés után, majd ezután szedjük csak ki.
A maradék 10 dkg cukrot Mesterszakács Nyeles Serpenyőben erős fokozaton megolvasztjuk, arany barnára karamellizáljuk. A muffinokat bevonjuk a karamellel.
Aki ügyes, az a még folyékony karamellből egy villa segítségével szálakat húzhat, és ezzel díszítheti a muffinokat.
Na, nálunk most ez a karamelldíszítés kimaradt, helyette Dekor tollal Viktória ügyeskedett.
Megjegyzés: Nézzétek el Nekem, hogy most nincsenek fázis fotók, de 2 napja 40 fokos lázzal küzdök. Ígérem mikor újra elkészítem, akkor pótolni fogom a fázis képeket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.