Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Karamellás krémes

felvitel dátuma: 2012-01-01 13:46:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1825
részletes recept
Karamellás krémes
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a tésztához:25dkg liszt,1 kávés kanál szodabikarbóna,10dkg porcukor,5dkg vaj,1ek méz,2 egész tojás,kevés tej.

Hozzávalók a sárga krémhez:5dl tej,2cs vanília puding vagy zlaty klas,2dcl víz,15dkg porcukor,1 margarin.

Hozzávalók a fehér krémhez:6ek krist.cukor,fél dcl víz,5dcl hulala tejszín,1 tk zselatin.

Hozzávalók a mázhoz:12dkg porcukor,2cs.karamellás puding,2ek étolaj,3-4ek forró víz.

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit tejjel meggyúrjuk és 2 lapot sütünk.

A sárga krémhez a hozzávalókat összefőzzük,a porcukrot a margarinnal kikeverjük és miután kihűlt a főzött krém, hozzáadjuk és rákenjük az egyik lapra.

A fehér krémhez 6ek cukrot megpirítunk és felengedjük fél dcl vízzel,amikor kihűl besűrűsödik.A hulalát felverjük kemény habnak ,lassan belekeverjük a pirított cukrot és a zselatint.Rákenjük a sárga krémre.

A máz hozzávalóit kikeverjük hogy jól kenhető legyen és rákenjük a tésztára és a tejszínes krém tetejére helyezzük.

Szakács: Csillus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Suke Eva 2012 január 1

Nagyon guszta és finom is

0/10 Katona Csilla 2012 január 1

Köszönöm kedves Éva.

0/10 anna51 2012 január 1

Csilluskám, ezt meg kell kóstolnom, annyira jól néz ki, tehát meg is kell sutnom!!!!!!!!!!!!!!

0/10 Katona Csilla 2012 január 1

Annám süsd meg aztán jelezd milyen lett,nekünk ízlik mert finom és nem túl édes.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*