Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Karamell szelet

felvitel dátuma: 2013-03-31 18:11:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1998
részletes recept
Karamell szelet
Hozzávalók 12 személyre:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs karamell puding
  • 1 ek liszt
  • 1 sütőpor

Krém:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 1 cs karamell puding
  • 25 dkg vaj vagy margarin

Csokimáz:

  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dkg kakaó
  • 5 ek tej
  • 10 dkg vaj
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A Konyhaművész Pro Tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Hozzáadjuk a cukrot, amivel addig verjük, míg az feloldódik. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is, azt is jól elkeverjük, majd végül a sütőporos lisztet és a pudingport is elvegyítjük a masszában.

A tepsit zsírozzuk, lisztezzük, beleöntjük a piskóta masszát, és tűpróbáig sütjük.

Miután megsült, kiborítjuk a deszkára, egy másik deszka segítségével megfordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet.

A 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben megpirítjuk a cukrot. Felengedjük a tejjel, és néha megkevergetve hagyjuk felolvadni a pirított cukrot. Vigyázat elején kifuthat a tej!!

Mikor felolvadt teljesen a karamellizált cukor, belekeverjük a pudingot, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni a pudingot.

Közben a vajat jól kikeverjük és miután a pudingunk is kihűlt, a kettőt összekeverjük.

A kész krémet a piskóta tetejére kenjük.

A csoki mázhoz a cukrot a kakaóporral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vajat, és a krém tetejére kenjük. Szóró cukorral díszíthetjük vagy ki-ki ízlése szerint.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://tuppervilag.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*