Jutkám, nagyon tetszik a recept, ezt nagyon szeretem. Gusztusos a tálalás!
10 dkg penne tészta
1 nagy fej gyenge karalábé
5 dkg vaj
2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
1/2 mokkáskanál oregánó
3 db csiperkegomba
1 evőkanál oliva olaj
só
bors
1 cikk fokhagyma
1 dl főzőtejszin
A karalábét egy centi vastag korongokra várjuk, majd a korongokat uborkagyalun legyaluljuk.
Az így előkészített karalábét először fedő alatt, a vajon pároljuk, majd ha már puha, kissé megpirítjuk. Közben rászórjuk az oregánót, sót, egy kis borsot és egy teáskanál petrezselyemzöldet.
A tésztát feltesszük főni.
A gombát felvágjuk kisebb darabokra, és az olivaolajon dinsztelni kezdjük. Hintünk rá sót, borsot és petrezselyemzöldet.
Amikor már majdnem puha a gomba, egy cikk fokhagymát nyomunk rá, azzal is átkeverjük, végül felöntjük egy dl. tejszinnel. Kicsit besűrítjük, majd a leszürt tésztát a karalábéhoz keverjük. A tányérba kiszedett karalábés penne tetejére rámerjük a tejszines gombát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.