Hozzávalók a lapcsánkához:
2 szem krumpli
1/2 csésze tönkölybúza (vagy 1 csésze tönkölyliszt)
2 cikk fokhagyma
Himalája só, ízlés szerint
(mandula)olaj a sütéshez
Karalábépörkölt:
1 karalábé
1 retek
1/2 répa
3 szál újhagyma
1 evőkanál lenmagolaj
1/2 tv paprika
1 evőkanál majoranna
1 kávéskanál pirospaprika
csipet curry
1/2 csokor petrezselyemzöld
A krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, a búzát lisztté őröljük, majd a robotgépben a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Ha ropogósan szeretitek, ne daráljátok meg túlságosan, hagyjátok durvára.
Ezek a kiálló részek istenien megsülnek.
Aztán lehet letornázni
Karalábépörkölt:
A hozzávalókat összevágjuk, illetve a répát reszeltem, és jól összedolgozzuk az olajjal és a fűszerekkel.
Díszíthetjük áztatott dióval, mandulával.
Jó étvágyat!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.