Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Karalábépörkölt lapcsankával

felvitel dátuma: 2011-05-14 11:18:15       mai nézettség: 1       nézettség: 4003
részletes recept
Karalábépörkölt lapcsankával
Hozzávalók 2 személyre:

Hozzávalók a lapcsánkához:
2 szem krumpli
1/2 csésze tönkölybúza (vagy 1 csésze tönkölyliszt)
2 cikk fokhagyma
Himalája só, ízlés szerint
(mandula)olaj a sütéshez

Karalábépörkölt:
1 karalábé
1 retek
1/2 répa
3 szál újhagyma
1 evőkanál lenmagolaj
1/2 tv paprika
1 evőkanál majoranna
1 kávéskanál pirospaprika
csipet curry
1/2 csokor petrezselyemzöld
 

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, a búzát lisztté őröljük, majd a robotgépben a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Ha ropogósan szeretitek, ne daráljátok meg túlságosan, hagyjátok durvára.
Ezek a kiálló részek istenien megsülnek.
Aztán lehet letornázni

Karalábépörkölt:
A hozzávalókat összevágjuk, illetve a répát reszeltem, és jól összedolgozzuk az olajjal és a fűszerekkel.
Díszíthetjük áztatott dióval, mandulával.
Jó étvágyat!!!

Szakács: Ildikó


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*