30 dkg karalábé vékony csíkokra vágva
1 evőkanál kókuszzsír
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál zabpehelyliszt
1 mokkáskanál kurkuma
egy kis csokor petrezselyemzöld
só
1 db tojás
annyi őrölt amaránt, amit felvesz a tojás
1 mokkáskanál ételízesítő
A kókuszzsírt felhevítjük egy fazékban, beletesszük a karalábét, sózzuk és fedő alatt, néha megkeverve puhulásig pároljuk.
meghintjük a zabpehelyliszttel, elkavarjuk, kicsit pirítjuk vele, majd felöntjük másfél liter hideg vízzel és az ételízesítőt, kurkumát petrezselyemzöldet hozzáadva még tízenöt percig főzzük.
Közben megcsináljuk az amaránt nokedlit, annyi őrölt amarántot teszünk a tojásra amennyit felvesz, ízesítjük egy kis ételízesítővel és a fővő levesbe szaggatjuk. Ezt kb. tíz perc főzés után szaggatjuk bele, hogy a nokedlivel még tíz percet főjön.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.