Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Karalábéleves amaránt nokedlivel

felvitel dátuma: 2011-06-02 19:13:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1433
részletes recept
Karalábéleves amaránt nokedlivel
Hozzávalók 1 személyre:

30 dkg karalábé vékony csíkokra vágva

1 evőkanál kókuszzsír

1 teáskanál ételízesítő

1 teáskanál zabpehelyliszt

1 mokkáskanál kurkuma

egy kis csokor petrezselyemzöld

1 db tojás

annyi őrölt amaránt, amit felvesz a tojás

 1 mokkáskanál ételízesítő

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A kókuszzsírt felhevítjük egy fazékban, beletesszük a karalábét, sózzuk és fedő alatt, néha megkeverve puhulásig pároljuk.

meghintjük a zabpehelyliszttel, elkavarjuk, kicsit pirítjuk vele, majd felöntjük másfél liter hideg vízzel és az ételízesítőt, kurkumát petrezselyemzöldet hozzáadva még tízenöt percig főzzük.

Közben megcsináljuk az amaránt nokedlit, annyi őrölt amarántot teszünk a tojásra amennyit felvesz, ízesítjük egy kis ételízesítővel és a fővő levesbe szaggatjuk. Ezt kb. tíz perc főzés után szaggatjuk bele, hogy a nokedlivel még tíz percet főjön.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*