Hibátlan :-)
Hozzávalók:
1 fej zsenge karalábé
1 szál sárgarépa
3 szem kisebb krumpli
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
só
bors
pirospaprika
1 csokor petrezselyem
tejföl
aprótészta /kiskocka,eperlevél/ vagy
1 tojásból apró nokedli
Elkészítés:
A hozzávalókat megpucolom, megmosom és felaprítom. A karalábét és sárgarépát az olajon párolom kb. 15 percig. Ezt követően rászórom a lisztet, megpirítom /staubolom/, majd kevés víz hozzáadásával simára elkeverem. Beleteszem a krumplit, megszórom pirospaprikával, sózom, borsozom és felöntöm kb. másfél liter vízzel majd puhára főzöm. Végül beleszaggatom a nokedlit és ha kész beleszórom az aprított petrezselymet. /Ha száraztésztát használunk, akkor a krumplival együtt tegyük a levesbe.
Tálalásnál tejföl kínálunk mellé!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.