4 db karalábé,
1/2kg darált hús (lehet 20 dkg főtt sonkával is én csirke és pulyka húst használok),
1 tasak gyorsrizs,
1 fej hagyma,
só
bors,
2 gerezd fokhagyma,
delikát.
Öntet:
2,5dl tejszín (Főző),
10 dkg sajt,
1 tojás,
1 evőkanál
liszt,
só
bors.
Tejszín helyett készíthetjük tejföllel is.
A karalábét megtisztítom majd karikára vágom!
Forrásban lévő sós vízben 5 percig főzöm, majd hideg vízbe átszedem, konyharuhára téve leitatom róla a vizet.
Közben elkészítem a húst!
Egy hagymát összevágok olajon megpárolom, majd fűszerezem.
Só bors delikát, kömény darálva. fokhagyma, vagy éppen amit szerettek.
Megfőzök egy tasakos rizst majd azt is hozzákeverem.
Kivajazok egy jénait majd rakok egy sor karalábét kicsit sózom fűszerezem, erre jön a hús majd még egy sor karalábé.
A tejszínt elkeverem a liszttel tojással belereszelem a sajtot sózom borsozom és a rakotas tetejére öntöm.
Sütőbe teszem majd 30-35 pecig ( vagy míg a teteje kissé megpirul) sütöm!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.