Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Könnyű » Karalábé rakottas tejszínes öntettel

felvitel dátuma: 2012-05-26 14:40:57       mai nézettség: 3       nézettség: 1789
részletes recept
Karalábé rakottas tejszínes öntettel
Hozzávalók 4 személyre:

4 db karalábé,
1/2kg darált hús (lehet 20 dkg főtt sonkával is én csirke és pulyka húst használok),
1 tasak gyorsrizs,
1 fej hagyma,

bors,
2 gerezd fokhagyma,
delikát.

Öntet
:
2,5dl tejszín (Főző),
10 dkg sajt,
1 tojás,
1 evőkanál
liszt,

bors.
Tejszín
helyett készíthetjük tejföllel is.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A karalábét megtisztítom majd karikára vágom!
Forrásban lévő sós vízben 5 percig főzöm, majd hideg vízbe átszedem, konyharuhára téve leitatom róla a vizet.
Közben
elkészítem a húst!
Egy hagymát összevágok olajon megpárolom, majd fűszerezem.
bors delikát, kömény darálva. fokhagyma, vagy éppen amit szerettek.
Megfőzök
egy tasakos rizst majd azt is hozzákeverem.
Kivajazok
egy jénait majd rakok egy sor karalábét kicsit sózom fűszerezem, erre jön a hús majd még egy sor karalábé.
A
tejszínt elkeverem a liszttel tojással belereszelem a sajtot sózom borsozom és a rakotas tetejére öntöm.
Sütőbe
teszem majd 30-35 pecig ( vagy míg a teteje kissé megpirul) sütöm!

Szakács: Livi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*