Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Karalábé leves galuskával Csilditől

felvitel dátuma: 2019-08-02 13:35:23       mai nézettség: 3       nézettség: 1079
részletes recept
Karalábé leves galuskával Csilditől
Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg karalábé

25 dkg sárgarépa

1/2 dl olaj

1 ek liszt

1 kávés k .őrölt piros paprika

1 csokor petrezselyem

kevés ételízesítő

őrölt bors

A grízgaluskához:

1 db tojás

5 dkg búzadara

1 teás kanál vaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A répát és a karalábét  fel aprítjuk. Felhevített olajban,  folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük. Meghintjük a liszttel,piros paprikával  felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel, puhulásig, lassú tűzön főzzük.

A tojást villával elkeverjük, belekeverjük a darát,az olvasztott vajat és  sózzuk, (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. fél óra  pihentetés után, a forró levesbe, melegített kanállal közel egyforma kis galuskákat szaggatunk, és lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük, végül aprított petrezselyemmel meghintjük.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*