25 dkg karalábé
25 dkg sárgarépa
1/2 dl olaj
1 ek liszt
1 kávés k .őrölt piros paprika
1 csokor petrezselyem
kevés ételízesítő
őrölt bors
só
A grízgaluskához:
1 db tojás
5 dkg búzadara
1 teás kanál vaj
só
A répát és a karalábét fel aprítjuk. Felhevített olajban, folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük. Meghintjük a liszttel,piros paprikával felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel, puhulásig, lassú tűzön főzzük.
A tojást villával elkeverjük, belekeverjük a darát,az olvasztott vajat és sózzuk, (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. fél óra pihentetés után, a forró levesbe, melegített kanállal közel egyforma kis galuskákat szaggatunk, és lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük, végül aprított petrezselyemmel meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.