Hozzávalók:
• 1 kg karaj csont nélkül
• 3 szem burgonya
• 10 dkg reszelt trappista sajt
• 2 db tojás
• 25 dkg finomliszt
• só
• őrölt fehér bors
• étolaj
Elkészítése: A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Beleforgatjuk a reszelt sajtot. Ízesítjük, sóval, borssal.. A karajszeleteket lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Csontleves Grizgalukával
Grizgaluska: 1 tojás kétfelé venni,a fehérjét felverni villával ajd elkeverni benne a sárgáját 1 csipet só 1 késhegynyi szódabikarbónával 10 teáskanál buzadarával jól elkeverni 15 percet állni hagyni,majd forró levesbe szaggatni pár percig főzni majd megforditani megint pár percig főzni.Tálalásig lefedve tartani.Lágy lesz a 10tk darától de nem szabad többet tenni bele persze ha 2 tojással készül akkor duplázni kell nagyon finom puha lesz,
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.